Првиот брод, откако руските сили го зазедоа украинскиот Мариупол денеска исплови од пристаништето. Бродот е натоварен со метал.

Портпаролот на пристаништето во Мариупол минатата недела изјави дека бродот ќе натовари 2.700 тони метал пред да отпатува на исток во рускиот град Ростов.

Според украинските власти Русија го украла металот од Украина.