Тестовите ќе ги врши Клиниката Жан Митрев односно нејзината Лабораторија за генетика и персонализирана медицина која веќе има поставен пункт за ковидтестирање.

Пунктот за ковид-19 тестирање ќе работи секој ден кога ќе има летови до земјите кои бараат негативен брз антигенски тест, 4 часа пред времето на поаѓање до секоја од дестинациите.