Откако ги блокираа возовите, машиновозачите ја издејствуваа задоцнентата јунска плата а најавија и нови блокади доколку не им се исплати навреме јунската плата.

60,5 милиони евра е сумата на доспеан долг која оваа институција ја должи кон државата.