Полициски службеници од СВР Битола и претставници од Меѓуопштински центар за социјални работи Битола вчера во 12.00 часот на пешачка зона кај објект „Борово” во Битола ја затекнале 26-годишната Е.У. од Битола како питачи, држејќи го нејзиното двегодишно дете во рацете завиткано во кебе. Подоцна е утврдено дека нејзините 4 други деца на возраст од 4,5,6,7 години, ги оставила сами во нивниот дом.

Полициските службеници го одзеле двегодишното дете со потврда и го предале на претставниците од МЦСР Битола, за натамошно преземање на мерки за заштита и згрижување.

По целосно документирање на случајот, против Е.У. ќе биде поднесена соодветна пријава.