Непознати лица вчера вечерта на плоштадот Скендербег во Скопје истакнаа транспарент со порака за ситуцијата во Косово.

-Долга река Ибр. Крв од планина. Две глави има орелот, а една е во Митровица“, пишуваше на транспарентот кои го држеа десетина лица со заматени лица.

На фотографијата која се споделува на социјалните мрежи се гледа и албансккото знаме.