Во рамките на работната посета на Варшава, Османи ќе оствари одделнa средбa и со претседателот на Комисијата за надворешни и ЕУ работи во полскиот Сенат, Богдан Клих.

Во фокус на разговорите на средбите, како што соопшти МНР, ќе биде европската агенда на Северна Македонија и поддршката на Полска во таа насока.

За време на средбите се очекува да се разговара и за билатералните односи, соработката во рамките на ОБСЕ, а посебен акцент ќе се стави на динамизирањето на економската соработка и трговската размена.