Ова се последните резултати по 47 отсто преброени резултати. Ги пренесуваме во продолжение според редниот број на гласачкото ливче.

Ги пренесуваме во продолжение:

1. КОАЛИЦИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА – СДСМ
58.198 гласови
12,99 отсто

2. Коалиција „ТВОЈА МАКЕДОНИЈА“ ВМРО- ДПМНЕ
172.592 гласови
38,52 отсто

3. Коалиција ХРАБРО ЗА МАКЕДОНИЈА – ГРОМ
2.141 гласови
0,48 отсто

4. Коалиција “ЕВРОПСКИ ФРОНТ’’
80.398 гласови
17,94 отсто

5. Политичка Партија ЛЕВИЦА
28.426 гласови
6,34 отсто

6. КОАЛИЦИЈА ВЛЕН
66.914 гласови
14,93 отсто

7. Движење ЗНАМ – За Наша Македонија
20.778 гласови
4,64 отсто

Од помалите политички партии 1614 гласови има Данела Арсовска.

Ова се резултати се шесте изборни единици за парламентарните избори.