Регистрациите на нови автомобили во Велика Британија достигнаа рекордно најниски нивоа. Статистиката беше објавена денеска и според податоците, тој број е најнизок за последниве две десетлетија.

Падот е за 35 отсто во однос на септември лани. Покрај тоа, во септември биле продадени 214.000 нови автомобили. Ова е најниската бројка во последните 23 години.

Во истовреме, купени се 32.000 електромобили, исто како и пред две години.

Продажбата на половни автомобили се удвојува. Годинешниот раст тука е двапати.