Пад доживеа и Етериумот, кој се намали за 6,9% и сега вреди 2.045 долари.

Биткоинот во моментов вреди половина од рекордното ниво од скоро 65 илјади американски долари, во средината на април.

Една од наведените фактори е загриженоста на Кина да го намали рударството поради смртоносните несреќи со јаглен.