Пандов рече дека фирмата на Рашковски која е формирана само две недели по формирање на власта наплатила од буџетот 400.000 илјади евра фактури.

– Оваа власт си играат играчка со народот , тоа е ми се може можам да ви правам што сакам. И не се за мали пари, таа Инвеко или како и да му се нарекува фирма на Рашковски која што две недели после избор на влада си ја регистрирал рашковски 400.000 евра има фактури наплатено од буџетот на Република Македонија, за некој софтвер ваков или онаков, дополни Пандов.

Тој појасни дека 80 илјади евра за кои се терети Рашковски за набавка на софтвер се ништо во споредба со дополнителните 300.000 евра кои ги наплатил од буџетот и дека затоа одморот во Мексико му изгледа ефтин. Исто така рече дека власта е фатена во чист криминал и дека одговорност мора да има.

– Она кое што само се говори се осумдесет илјади евра или колку и да се за некој софтвер за кој што си седи на хард диск тука дали седи или во влада седи не е во функција непотребен уште околу 300.000 евра фраеров си има наплатено. Со 400.000 илјади Мексико реално е ефтино односно кај и да отидеш ти во светот со 400.000 илјадиефтино ти е, тоа е еден дел ова е чист криминал апаши се, заврши Пандов.