– Од наши заедни пари крадат овие апаши и делат на одредена категорија на луѓе коишто ценат дека ќе им дадат глас. Тоа го прави Заев. Ние како политичари, како политичка партија ВМРО-ДПМНЕ, она што гласно го кажуваме, на крајот тие се тие ако им излезат доволен број гласачи не постои таков поткуп којшто може против народ, рече Пандов.

Според него доаѓа такво време кога како што вели СДСМ му се дојдени преку глава на народот и најбрутално ќе бидат на наредните избори.