Зимскиот распуст на учениците треба да се продолжи за две недели, а потоа децата да тргнат на училиште без маски, изјави проф. д-р Никола Пановски за Канал 5.

-Треба да се скрати периодот на изолација. Според него треба да бидеме и првите што ќе ги укинат сертификатите бидејќи и вакцинираните го шират вирусот, рече Пановски.