ПОДДРШКА И ЈАВЕН ПОВИК ЗА МАСОВНО ПРИСУСТВО НА ПРОТЕСТОТ НА 29ТИ МАЈ – САБОТА, ПРЕД ВЛАДАТА НА МАКЕДОНИЈА ВО 18:30 ЧАСОТ! ОСУДЕНИТЕ ЗА 27МИ АПРИЛ – НЕ СЕ ТЕРОРИСТИ!, вели претседателката на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ.

-Давам лична поддршка и упатувам јавен повик до граѓаните на Република Македонија, за масовно присуство на големиот протестен собир закажан за 29.05.2021 година (сабота) со почеток во 18:30 часот, пред зградата на Владата на Македонија. ВМРО-ДПМНЕ дава поддршка на организираниот протест, бидејќи осудените за 27ми Април не се терористи. Поддржуваме повторно судење и бараме правда!