Како што информираат од Општина Карпош, со тоа остварено време, Блажевска Еминова, освои 741 Фина бодови, со што ќе може да биде пријавена за учество на најпрестижниот глобален спортски настан – Летните олимписки игри.

Миа Блажевска Еминова е жителка на општина Карпош. Има 15 години, но веќе 11 години професионално се занимава со пливање.

Од Општината ѝ го честитаат успехот и најавуваат финансиска поддршка како дополнителен мотив за претстојниот период.