Тој посочи дека биле осигурани 10 илјади вакцини, пренесува „Данас.рс“.

– Ние сме еден регион, нашите економии се тесно поврзани и само заедно можеме да го победиме ова. Потребно е само компаниите од регионот да се јават на своите стопански комори, кои во координација со Стопанската комора на Србија ќе организира вакцинација во Белград, рекол Чадеж.