– Немам никаков проблем, ниту пак преферирам некоја вакцина, смета дека вакцината на „Синофарм“ е сосем солидна, рече Филипче.

Членовите на Владата се очекува да започнат со вакцинација кон крајот на следната недела.

– Како дел од критичната инфраструктура, членовите на Владата треба да се вакцинираат после пратениците. Собранието како институција заврши со првата фаза, вакцина добија и вработените во службите, понатаму и пратениците. Целта е сите што се таму да бидат целосно вакцинирани за да може Собранието да функционира, а потоа на ред доаѓа Владата, можеби од следната недела па натаму, рече Филипче.