Во пресрет на претстојните избори, бран на позитивна енергија е опиплив уште од почетокот на кампањата. Овој наплив го достигна својот врв на 24-ти април бидејќи гласачите и се излеа на изборите. Дури и сега, енергијата одекнува, посилна од кога било. Дафина Стојаноска, водечкиот кандидат за ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ6, ги изрази своите длабоки чувства, нагласувајќи ја потребата од револуција со пенкало на 8 мај.

Соочување со корупцијата и неправдите

Стојаноска ги повика граѓаните да го прекинат молкот и директно да се соочат со неправдите. Таа ја нагласи важноста од откривање на сите криминални активности и скандали, апелирајќи до населението да го крене својот глас против корупцијата. „Не смееме да дозволиме малцинство криминалци да владее над мнозинството“, тврди таа, нагласувајќи ја потребата од одлучувачка промена во владеењето.

Мора да почнеме да функционираме поинаку и да не молчиме пред неправдите. Сите злосторства и скандали мора да бидат разоткриени. Мора да бидеме гласни, за да не станеме невидливи. Тоа е криминалот што треба да се замолчи. Доста е доста! Стигнавме до посигурна победа. Победа над најкриминалниот режим до сега

Заземање став против корупцијата

Стојаноска повика на единство меѓу мултикултурната заедница во Гостивар, собирајќи ја поддршката за ВМРО-ДПМНЕ да му го зададе последниот удар на актуелниот режим. „Време е да се повикаат на одговорност Али и Артан Груби“, изјави таа, осудувајќи го продорното влијание на корупцијата. Таа ја нагласи потребата од ново раководство кое ќе ги даде приоритетите на интересите на народот пред личната корист.

„Да го казниме Али! Да го казниме Артан Груби! Таче одамна е небитен. Мултиетнички Гостивар треба да се обедини околу ВМРО-ДПМНЕ и на тој начин обединети да му го зададеме последниот удар на овој криминален режим. Прво, сите заедно да гласаме за професорката Гордана Силјановска Давкова, најпаметната и најдостојната Македонка во моментов, и да се гордееме со неа и нашите успеси, а не – ‘како порано’ – со срамната фигура на Водно, која ја изгуби земјата под неговите нозе, што не нарече добиток и стока, што направи Бугарин од Гоце и кој помилува криминалци кои ни ги трујат децата со дрога

Потреба од храброст

“Време е да се стави крај на ова! Не дозволувајте да плаќаат или да ви се закануваат. Ако ви понудат пари – тоа се ваши пари. Ако ви понудат многу пари – сепак се ваши пари. Ако ви се закануваат – знајте дека после 8-ми мај ќе ве штити новата Влада што ја формираше ВМРО-ДПМНЕ – Не бојкотирајте, реагирајте масовно да гласаме и да не дозволиме никакво сценарио на политичка или финансиска криза да напредува во време на кризи, а тие нè ограбија, нè понижуваа насекаде, вели Стојкоска

Повик за акција

Во пресрет на парламентарните избори, Стојаноска ги повика граѓаните да гласаат за промени, апелирајќи ги да ги поддржат ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Ваша Македонија“. „Гласајте за професорката Силјановска Давкова и нашата листа“, повика таа, ветувајќи цврста посветеност за благосостојбата на нацијата.

„Гласајте за професорката Силјановска Давкова и за листата на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „Твоја Македонија“. Само овие луѓе носат промени. Само овие луѓе можат да ја направат Македонија ваша и горда. Бидете учесници во историската победа над криминалот и корупцијата и ајде вратете ја Македонија во рацете на народот Да бидеме пример и да им дадеме надеж на младите, да бидеме храбри и одлучни, и да ја обезбедиме иднината овде – во Македонија, ослободена од канџите на ДУИ и СДСМ. Нивниот крај е нашиот заеднички почеток. Коалицијата твоја Македонија“ и Гордана Силјановска Давкова“, рече Стојаноска.

Визија за подобра иднина

Стојаноска замислила Македонија ослободена од стегите на корупцијата и мафијашкото влијание. „Нашата иднина е во ваши раце“, прогласи таа, собирајќи поддршка за трансформативната агенда. „Број 2 е клучот за да се победи корупцијата и да се воведе нова ера на просперитет“, потврди таа, повикувајќи ги гласачите да ја искористат можноста за промени.

Нивниот крај е нашиот заеднички почеток.  Почеток на вашата Македонија. Промените се во ваши раце. Број 2 – за двоен пораз на криминалот. Број 2 – за двојна победа на ВМРО-ДПМНЕ со коалицијата „Твоја Македонија“ и Гордана Силјановска Давкова“, рече Стојаноска