Млада наставничка во ОУ „Лирија“, Анеса Сабедини, почина на млада возраст.

Оваа вест ја објави училиштето Лирија на официјалниот профил, изразувајќи сочувство до семејството.

„Почитувано семејство Сабедини! Со длабока тага ја примивме веста за смртта на нашата колешка Анеса Сабедини. Оваа наша болка е поврзана со работа полна посветеност и љубов кон студентите. Запомнете ја како вреден и грижлив учител со сите нас. Во име на сите колеги и вработени во училиштето, прифатете искрено сочувство. Почивај во мир наша Анеса!Нека е вечен споменот на нашата колешка“.

Не се познати причините за смртта на оваа млада наставничка.