Денеска на 71-годишна возраст почина Наќе Стојановски, поранешен пратеник од редовите на СДСМ.

Стојановски беше пратеник во Собранието во три мандата, од 1991 до 1994, од 1994 до 1998 година и од 1998 до 2002 година.

Роден е 1950 година во крушевското село Растојца.