Начевски беше познат македонски судија кој судеше во пар со Марјан Огњановски и со Душко Камишевски, а подоцна стана и делегат.

Последните години не беше активен во ракометот, но остави неизбришлива трага во овој спорт.

Погребот ќе се изврши денеска (31.05) на градските гробишта Бутел во 12:00 часот.