Вчера во нашата држава беше почувствуван земјотрес, извести ЦУК. Според информација од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, во 18 часот и 16 минути, чиј епицентар се наоѓал 107 km југоисточно од Скопје, во епицентралното подрачје Демир Капија, со Рихтерова локална магнитуда 3.2.

Земјотресот е почувствуван во југоисточниот дел, од населението во околината на Демир Капија, со интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала.