Полицијата соопшти дека напаѓачот е убиен.

– Напаѓачот е убиен од страна на полицијата, изјави Мики Розенфелд, портпарол на полицијата без да даде други детали.

Нападот е ивршен во Шеик Џарах дел од источен Ерусалим.