Оружјето и муницијата биле запленети.

Од МВР денеска соопштија дека е извршен увид, а пронајдените предмети се дадени на вештачење.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот кој претставува кривично дело казниво по член 396 од Кривичниот законик.