Денеска (15.09.2022) во 02.00 часот во близина на с.Прдејци, гевгелиско, полициски службеници од Регионалниот центар за гранични работи Југ – Полициска станица за граничен премин и граничен надзор откриле група од 142 лица мигранти.

Од нив, 96 од Сирија, 33 од Пакистан, шест од Индија, четири од Сиера Леоне, двајца од Мали и еден од Бурунди.

Лицата биле спроведени во Прифатниот транзитен центар „Винојуг“ во Гевгелија за понатамошна постапка.