Утрово во Арачиново била спроведена голема полициска акција во врска со недозволена трговија со оружје и дрога, соопшти министерот за внатрешни работи, Оливер Спасосвки.

Од она што е досега познато, приведени се осум лица, меѓу кои и полициски службеник и едно лице во Свети Николе.