Директорката на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) Ирена Сотирова-Бухова за порталот истакнува дека досега на четири патници им е издадено решение за изолација.

Таа додава дека еден од нив е со симптоми и ќе биде тестиран утре.