– Во автобусот имало околу 30 патници кога несреќата се случила на рурален пат во Тифенбах, Штаерска, изјави портпаролот на полицијата за ДПА.

Властите се сомневаат дека автобусот се судрил со камион.

Полицијата се уште не објавила од каде доаѓаат патниците. Портпаролот рече дека станува збор за постари луѓе.