Попладнево избувнал пожар во трговскиот центар „Ист гејт мол“ во Скопје.

Пожарникарите пристигнаа во трговскиот на влезот во Скопје, на местото на поранешниот Саем, по што целиот трговски беше евакуиран.

Но, посетителите место да избегаат низ вратите за излез, се упатиле во гаражите, односно подземните паркинг нивоа, каде што избувнал пожарот, со цел да ги спасат своите автомобили.

Посетителите се пред трговскиот, чекаат да се смири ситуацијата и да стигнат до своите возила кои ги оставиле во едно од трите нивоа на паркинг.

Околу „Ист гејт мол“ се забележува чад.

Паркингот во Ист гејт има четири влеза, а капацитетот му е 2.000 возила. Со оглед на тоа дека е викенд, повеќето места се зафатени.

Ова е само еден во низата инциденти во овој трговски, откако претходно се поплави, па имаше пукање, па и пожар кога се запали една од сендвичарите во делот за храна.