Во тек е евакуација на пациентите и персоналот од болницата за инфективни болести.

-Потврдуваме дека има мртви, соопшти Министерството за здравство.

Во соопштението се додава дека во болницата биле сместени 113 пациенти, од кои десет на интензивна нега.