Според полицискиот извештај, главен осомничен за убиството на Нусрет е извесен С.З., поранешен сопруг на Р.Х., со кого жртвата наводно била во емотивна врска.

Истрагата сугерира дека Нусрет била намамена во стапицата со порака испратена од нејзиниот телефон, за која постои сомневање дека не била испратена од неа.

Нусрет, верувајќи дека оди на средба со неа, всушност паднал во стапица. На договореното место наместо неа го пречекала група мажи. Според изјавите на сведоците и доказите собрани во текот на истрагата, Нусрет бил брутално претепан пред неговото тело да биде фрлено во бунар. Мотивот за ова злосторство, според првите шпекулации, може да биде љубомора и одмазда, со оглед на претходните врски меѓу тројцата.

Р.З. имаше профил на Инстаграм каде често се објавуваа заеднички фотографии со С.З., кои сведочат за нивното очигледно среќно минато.

Меѓутоа, откако им се разделиле патиштата, Р.З. продолжил да се гледа со Нусрет, што, според извори блиски до истрагата, можело да биде поттик за трагедијата.

По пронаоѓањето на телото, полицијата покрена опсежна истрага при што беа собрани многу докази, меѓу кои и дигитални траги и сведоштва, кои укажуваат дека С.Ж. а зад ова злосторство стојат неговите соучесници.

Извор: Курир.рс