Форбс планира да собере преку 600 милиони долари преку ИПО. Целта, како што објавија, е со собраните пари да се направи „дигитална трансформација и да се создадат подлабоко ангажирањње на публиката, притоа одржувајќи го високиот квалитет и приходот на компанијата“.

Се проценува дека акционерите на Форбс, по затворањето на понудата, ќе станат сопственици на приближно 22 проценти од компанијата.

Компанијата постои 104 години, има 45 лиценцирани публикации во 76 земји низ целиот свет и е меѓу 50 -те најпосетувани страници на Интернет.