Овчарот денеска почина како последица на мозочното крварење, а Ангелов допрва ќе ја расветлува координацијата.

Комисијата, како што нагласи Ангелов, детално ќе го испита овој случај и ќе утврди дали постојат пропусти и слабости во ЦУК или во другите институции од Системот за управување со кризии, за истите да бидат надминати во иднина.