На Олгица Маркановиќ, која е осомничена дека давала медицински услуги од областа на естетиката без овластување и предизвикала здравствени проблеми кај 11 жртви, ѝ е одреден притвор до 30 дена, дознаваат српските медиуми.

Адвокатот Никола Думниќ ги потврди овие информации за „Нова.рс“.

„Вистина е дека на мојот клиент му е одреден притвор“, рекол Думниќ.

За потсетување, првично беше поднесена кривична пријава против Олгица Маркановиќ од Здружението на интердисциплинарна естетска и антиејџинг медицина на Србија „СЕСИАМ“, како и неколку пријави од оштетени страни, а биле доставени и информации од Министерството за здравство.

Постапувајќи по горенаведените извештаи, Обвинителството, во соработка со Одделот за сузбивање на економски криминал, изврши дополнителни проверки со кои се утврди дека единаесет лица досега биле оштетени од кривично дело, со што осомничената, неовластено давајќи медицински услуги од областа на естетиката, предизвикала здравствени проблеми и како резултат на што има индиции дека покрај телесните повреди, сериозно било нарушено и здравјето на одредени жртви. Кај нив, покрај телесни повреди, здравјето е исто така сериозно нарушено.