С.Ј. се барал по распишана меѓународна потерница и наредба издадена од Казнено-поправната установа Идризово, за доиздржување на казна затвор од три години пет месеци и осум дена.

МВР информира дека тој бил осуден на затворска казна од вкупно шест години и шест месеци за недозволена трговија со наркотици, член 215, страна три од Кривичниот Законик.

С.Ј. ќе биде предаден во Казнено-поправната установа Идризово за доиздржување на казната.