– На 4 октомври, во 15:15 часот на улица „405“ во Куманово, полициски службеници од СВР Куманово, врз основа на судска наредба, го лишиле од слобода Д.Г. (24) од Куманово. Тој се барал за издржување на казна затвор за сторено кривично дело по член 386 од Кривичниот законик -„насилство“, соопшти МВР.

Д.Г. бил спроведен во Казнено-поправната установа Затвор К’шање за издржување на казната.