Централен распис бил распишан поради сомнение дека на 27 декември 2020 извршил тешка кражба во угостителски објект на бул. „Јане Сандански”.

–Во разговор со полициски службеници, со присуство на негов родител и адвокат, малолетникот го признал делото и потврдил дека го извршил заедно со А.Х.. Извршен е разговор и со А.Х., кој исто така го признал делото, соопшти Министерството за внатрешни работи.

По целосно документирање на случајот против нив ќе биде поднесена соодветна пријава.