„Состојбата со Ковид во училиштата е стабилна и продолжуваме со настава со физичко присуство. Наш заеднички врвен приоритет е да ги сочуваме училиштата безбедни и што подолго отворени за учениците.На редовниот координативен состанок со директорите на основните и средните училишта, денеска разговаравме за текот на наставата со физичко присуство и подготвеноста на училиштата во услови на пандемија“- се вели во постот на социјалната мрежа „Фејсбук“.