Вредноста на најпознатата криптовалута Биткоин се зголеми за 3,40 проценти за дваесет и четири часа и во моментов се тргува по цена од 48.811 долари.

Од друга страна, Етер скокна за 1,63 проценти и неговата цена утрово изнесува 3.281 долари, пишува веб -страницата Коиндеск.

Помалку познатите крипто -валути се шарени. Рипл порасна за 2,37 проценти на 1,26 долари, додека Кардано падна за 0,68 проценти на 2,49 долари.

Во претходните денови, инвеститорите беа повеќе од загрижени. Покрај падот на криптовалутите, нивната грижа беше и општиот пад на берзите, а сега, поради скокот на цените, инвеститорите задоволно тријат раце.