Пронајдена е Сара Петровиќ (17) од Борча, Белград која исчезна денеска околу 13 часот, и последен пат била видена во близина на ресторанот „Франш“ јавуваат српските медиуми. Веста дека е пронајдена за српски „Телеграф“ ја потврдила нејзината мајка.

– Да, пронајдена е, но не знаеме каде била. Работиме да дознаеме – изјави мајката за српскиот медиум.

С.Р. последен пат беше видена во ресторанот „Франш“ околу 13 часот, а нејзината мајка плаќејќи за „Телеграф“ изјави дека само сака што поскоро да си го најде детето и дека се сомнева дека станува збор дека таа била киднапирана.

– Не знам ништо! Само сакам да ја најдам што е можно поскоро. Сега одам во полициска станица. Таа се враќала од забава во Младеновац и оттогаш и се губи секаква трага. И се јавив, некој ми одговори, јас слушав бучава во автобусот, но не беше таа. Не знам што се случи со неа! Што ако моето дете го киднапираат. Бившиот мој сопруг реагираше побурно, кога ќерками му одговорила дека ќе дојде кај мене, но оттогаш не дојде. Нејзиниот телефон е вклучен, ќе се обидеме да го лоцираме нејзиниот телефон. Ги молам сите да помогнат, ако ја видите, кажете ми, ве молам“, изјави мајката на С.Р. денес за српските медиуми.