Државното земјоделство земјиште не смее да продава зошто така повтроно ќе профитираат крупните бизнис а земјоделците ќе останат без земја – велат од инцијативата „Граѓански фронт“.

Попладневно протест пред владата. Законското решение со кое се предлата продажбата на земјоделско земјиште според утврдени критериуми, според власта, треба да донесе развој на аграрот, пишуваат од 24 вести.