Претходно беше објавено дека Аргентинецот и ПСЖ го завршија договорот за трансфер.

ПСЖ соопшти дека ова се лажни информации, и договорот сé уште не е склучен.

На 5 август, Барселона објави дека Меси го напушта клубот. Денес голем број светски медиуми објавија дека напаѓачот ќе стане играч на ПСЖ во наредните денови. Триесет и четиригодишниот Аргентинец треба да потпише двегодишен договор со можност за продолжување на уште една сезона.