– Вие и јас знаеме што се случува во Донбас, истакна Путин за време на состанокот на Советот за човекови права на Кремљ, мислејќи на зоната на конфликт во источниот дел на земјата, додавајќи дека „тоа секако изгледа како геноцид“.