Полициските службеници извршиле претрес на седум локации, а како што објавија тамошните медиуми, пронајдени и одземени биле компјутери, таблети, мобилни телефони, мемориски картички, фотоапарати и други технички уреди.

Осомничените на социјалните мрежи и апликации за комуникација дистрбуирале детска порнографија која претходно ја преземало од интернет-страници со таква содржина.