Според него, ракетите на Хамас не се специјално наведени, паѓаат било каде и лесно погодуваат цивилно население.

– Во светиот град, Палестинците треба да покажат респект и да се потруда нивните ракети и дејствија, да не бидат насочени кој цивилите. Имаше критики и од муслиманската јавност, рече Реџепи, додавајќи дека појасот Газа е мал простор и Хамас не може целосно да го заштити.