Исто така, изречени се 18 мерки за возење без возачка дозвола, а девет за возење под дејство на алкохол.Шест возачи се санкционирани поради користење мобилен телефон. Десет прекршоци се за возачите на мотоцикли, а пет за возач почетник.

-Засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот и заедно да придонесеме за посигурни патишта, соопштија од МВР.