Забраната беше воведена за да се спречи ширењето на коронавирусот, но карантинот за туристите ќе остане во сила.

На државјаните од Обединетите Арапски Емирати, Германија, САД, Ирска, Италија, Португалија, Велика Британија, Шведска, Швајцарија, Франција и Јапонија од утре ќе им биде дозволен влез во земјата.