Лидерот на Алијанса за Албанците Зијадин Села преку Фејсбук му одговори на премиерот Зоран Заев на изјавата дека премиер или заменик премиер ќе биде претседателот на Алијанса кога ќе заслужи, кога ќе биде тука да даде идеи, да понуди решенија, а не да ја користи грозотијата на најперфиден начин и тоа за време на трите денови на жалост, сѐ од пуста желба за власт, да се победи.