Рајан Менингс претрпе повеќе загуби и тага за една недела отколку што некој се има соочено во текот на целиот живот.

Пред девет години, на 22 февруари, нејзиниот едногодишен син Џорџ претрпе напад. Брзата помош го однела во болница, каде што Ријан и нејзиниот сопруг Пол беспомошно гледале како медицинскиот персонал очајно се обидува да го спаси животот на нивното бебе.

Но, за жал не можеле ништо да сторат, и два часа подоцна Џорџ починал.

Пет дена по смртта на Џорџ, Пол влегол во неговиот автомобил и никогаш не би се вратил дома. Ријан открила дека тој си го одзел животот кога двајцата полицајци пристигнале во нејзината куќа.

-Не плачев со месеци. Бев во целосен шок.Требаа години да  прифатам дека се случило, вели Ријан.

Со нејзиниот сопруг, Ријан мораше да почека уште четири месеци за да дознае дека Џорџ бил болен од пневмонија и грип. Веста и донесе одредена утеха бидејќи потврди дека никој не можеше да стори за да го спаси.

И покрај нејзината болка, Ријан имаше потреба да стори нешто за болницата каде што почина Џорџ. Така, таа отвори добротворна организација „2 Wish Upon a Star“.

Организацијата, која е финансирана од Националната лотарија, ги поддржува семејствата кога страдаат од ненадејна смрт на дете или младо лице под 25 години.

Добротворната организација обезбедува советување и терапија со игри за поддршка на ваквите семејства. Исто така им помага на татковците, кои честопати побавно се занимаваат.

-Имаме рагби тим и фудбалски тим и организиравме дружења за пејнтбол, вели Ријан.

Ријан продолжува со својот живот и живее во Мискин во близина на Кардиф, со Холи (13) и Исак (12) и нејзиниот нов сопруг Крег (на сликата погоре), кои сите се длабоко вклучени во добротворната организација.

-Јас едноставно не сакав да се распадне друго семејство како нашето, вели Ријан.