– Заговарањето на нови граници и мапи го подигна алармот во соседството и не потсети дека национализмот никогаш не нуди мирни и конструктивни решенија. Лидерите во регионот, но и ЕУ имаат одговорност да ги донесат вистинските одлуки, пишува Шекеринска.

Денес учествував на видео конференцијата на Фридрих Еберт за кооперативната безбедност во Европа и во регионот. Северна…

Posted by Radmila Sekerinska on Tuesday, April 27, 2021

Таа објави дека денеска учествувавла на видео конференцијата на Фридрих Еберт за кооперативната безбедност во Европа и во регионот. Северна Македонија, напиша Шекеринска, стана членка на НАТО и активен придонесувач во безбедноста во регионот.