Во застрашувачкиот и бизарен инцидент што ги остави во шок жителите на Нови Сад, познат продавач на опрема за риболов, идентификуван како Н.Т.(55) и признал на својата ќерка дека ја убил нејзината мајка Г.(52). пред да се обиде да се самоубие. Н.Т после признанието, скокнал од мостот Темерин во Нови Сад, врзувајќи си бетонски блок за себе.

Преговори и преживување на обид за самоубиство

Инцидентот, кој го привлече вниманието на градот, вклучуваше едночасовни преговори меѓу НТ и полицијата пред тој да направи драстичен скок. За чудо, Н.Т го преживеа падот од мостот без да се здобие со сериозни повреди, благодарение на брзата реакција на органите на прогонот.

Збунувачки детали: Продавачот на опрема за риболов откриен како виновник

Српските медиуми расветлуваат дека Н.Т., човекот кој го извршил ова убиство бил позната личност во Нови Сад како продавач на опрема за риболов. Семејството, навидум добро ситуирано, се занимавало со изнајмување таверни.

Сомнежи за убиство и место на злосторство

Н.Т. сега е осомничен дека ја убил својата сопруга Г., користејќи дупчалка, како што е соопштено на улицата Дијана Будисављевиќ. Безживотното тело на мајката го откри една од двете ќерки.

Непознат мотив: Во тек е истрага

Мотивот зад дејствијата на НТ останува нејасен. Органите на редот активно ги истражуваат околностите кои доведоа до убиството и обидот за самоубиство, барајќи одговори на вознемирувачките прашања околу оваа семејна трагедија.

Извор: Плусинфо